Paikallisuutisia

20.01.2015 20:38

Kuka kertoo, miten kelkka käännetään?

Tammikuun pakkasilla pohditaan pohjoisessa, miten Lappi pysyy pystyssä, kun Suomi-kelkka on kallellaan väärään suuntaan. Tätä pohtivat etenkin ehdokkaat, jotka mielivät vaikuttamaan eduskunnassa. Huhtikuuhun ajoittuvat vaalit alkavat pikkuhiljaa näkyy myös Lapissa. Ehdokkaat suunnittelevat kampanjoitaan, teemojaan ja hiovat vaikuttamisosaamistaan eri puhetilaisuuksissa. Lue lisää

13.01.2015 21:18

Organisaatio valmistelemaan Pohjoisen sote-aluetta

Pohjoiset kunnat kokoontuvat 5. helmikuuta Ouluun pohtimaan, millainen organisaatio tarvitaan hoitamaan sosiaali- ja terveyspalveluja pohjoisessa Suomessa. Koolle on kutsuttu kolme henkilöä 68 tulevan sote-alueen kunnasta. Lue lisää

Riitta Kemppainen-Koivisto 16.12.2014 21:37

Tankavaaran Talvessa huuhdotaan kultaa

Lue lisää

9.12.2014 15:25

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi Ounasvaaran kaavan

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kokouksessaan pitkän puherumban jälkeen Ounasvaaran osayleiskaavan. Kaavaa laajentaa vaaran lakialueella olevaa matkailupalvelujen aluetta ja mahdollistaa näin lisärakentamisen Ounasvaaran lakialueelle reilun 20 hehtaarin alueelle. Kaava-alueelle rakennettavan rakennuksen korkeus ei saa ylittää alueen puuston korkeutta. Yksittäisen rakennuksen koko saa olla enintään 250 k-m2. Rakennusten määrä ja koko tullaan määrittelemään jatkossa tarkemmin asemakaavavaiheessa. Lue lisää

02.12.2014

Lappilaiset jättävät kirkon vauhdilla

Kolmen päivän aikana 28.-30.11. Lapissa on jätetty kirkko vauhdilla. Kirkosta erosi eroakirkosta.fi -sivuston kautta yhteensä 434 henkilöä. Luku on yli 200 kertainen verrattuna edellisen vuoden samaan ajanjaksoon, jolloin sivuston kautta kirkon jätti taakseen 21 ihmistä. Koko valtakunnassa on koettu joukkopako: kyseisen kolmen päivän aikana oli 13 184 eronnutta. Vastaavan ajankohdan luku vuonna 2013 oli vain 552.

25.11.2014

Vauvan hoitoon saa kasvatusapua

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri tukee pienten lasten perheitä. Yksi tapa on useamman perheen yhteinen ryhmä, jossa on mukana ensimmäisen lapsen saaneita vauvaperheitä. Ryhmään osallistuvat molemmat vanhemmat ja vauva. Perheryhmissä keskitytään yhdessä miettimään arjen vuorovaikutustilanteita ja sitä minkälaisia ajatuksia ja tunteita ne ovat voineet herättää vauvassa ja vanhemmassa. Perheet kokoontuvat 5-7 perheen ryhmissä parin viikon välein. Ohjaajat ryhmissä ovat kaupungin työntekijöitä, jotka ovat saaneet MLL:n koulutuksen.

18.11.2014

Japani kiinnostaa Lapissa

Viime viikolla Rovaniemen kaupungintalolle kokoontui iso joukko Japanista kiinnostuneita toimijoita. Mukaan mahtui yrittäjiä, Lapin yliopiston ja Rovaniemen kaupungin edustajia sekä muita Japani -yhteistyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Toiminnalla haetaan synergiaa ja toimijoiden laajempaa verkostoa.

Riitta Kemppainen-Koivisto 04.11.2014

Osuuskunta on mahdollisuus tehdä työtä

Suomen vanhin luovan talouden osuuskunta Lilith on 18 vuotta vanha. Sen perusti Helsingissä yhdeksän muusikkoa ja muuta kulttuuritoimijaa. Nyt yritys on lähes kolmensadan jäsenen valtakunnallinen uusosuuskunta. Viimeisen vuoden aikana siihen on liittynyt kymmeniä uusia jäsentä, myös Lapista. Mukaan pääsee, jos on alan ammattilainen, valmis tekemään töitä itselleen ja osuuskunnan hyväksi. 

Riitta Kemppainen-Koivisto 23.10.2014

Kemijoen tulva puhuttaa jokivarren asukkaita

Pelkosenniemen, Kemijärven ja Rovaniemen seudun asukkailta on satunnaisotannalla kysytty kantaa siihen, tulisiko Kemijoen mahdollisia tulvia suojata pengertämällä vai rakentamalla tulva-allas. Kyselyyn pääsevät vastaamaan myös muut kiinnostuneet. Avoin nettikysely on avoinna marraskuun puoliväliin saakka. Kansalaiskyselyn takana ovat Saarenkylän Omakotiyhdistys ry ja Rantaviirin Asukasyhdistys ry.

Riitta Kemppainen-Koivisto 08.10.2014

Pauli Manninen kisasi ja sai taidoistaan pronssia Ranskassa

Suomen ammattitaitomaajoukkue Team Finland 2014 kisasi viime viikolla Ranskan Lillessä Euroopan mestaruudesta. 34 nuoren mukana ammattitaitoaan esittämässä oli myös rovaniemeläinen Pauli Manninen, jonka laji on putkiasennus.

Riitta Kemppainen-Koivisto 30.09.2014

Lapissa järjestöt kuuluvat myös nuorille

Viime keväänä julkaistu maakunnallinen järjestöstrategia kokoaa yhteen ensimmäistä kertaa Lapin järjestöjen näkemyksiä tulevaisuudesta. Esityksessä on mukana konkreettisia toimenpiteitä, joilla voidaan turvata järjestöjen elinvoima. Tulevaisuutta on ollut pohtimassa lähes 600 järjestötoimijaa, mukana myös lappilaisia nuorisojärjestöjä. Tulevaisuuden Lappi on vapaaehtoisen toiminnan mallimaakunta.

Elisa Javarus 16.09.2014

Karvainen kaveri on apu arjessa

Eläin ja ihminen ovat eläneet rinnakkain vuosituhansien ajan. Tuo kaksikko kiintyy toisiinsa, suhde on lämmin ja kiinteä. Karvainen kaveri, erityisesti koira on myös apuväline arjessa. Eläinavusteinen työ tarkastelee ihmisen ja eläimen vuorovaikutusta hoitotyössä. Miten eläin viestii rinnalla olevan ihmisen tunnetilaa, asenteita ja käyttäytymistä.

Elisa Javarus 09.09.2014

André Noël Chaker: Lappi on kuin kultakuume joka valtaa maailman

Valloittava viihdyttäjä, supersanailija ja kiitelty kirjailija André Noël Chaker on monitoimimies jolle mikään ei ole mahdotonta. Lappiin ja jouluun iki-ihastunut herra hehkuttaa, miten hän tekee joulupukin kautta maailmasta paremman. Chakerin tavoitteena on viedä koko maailman tietoisuuteen hienot suomalaiset arvot. Päämääränä on saada viesti kiirimään, miten ainutlaatuinen ja kokemisen arvoinen alue Lappi on.

27.08.2014

Rovaniemen hubissa jo parikymmentä yrittäjää

– Tällä hetkellä kaikki 12 erillistä toimistoa on vuokrattu. Yksittäisiä työpisteitä sen sijaan on vielä tarjolla. Yhteisön laajentuminen tai jopa toisen hubin perustaminen lähitulevaisuudessa on erittäin todennäköistä, kertoo Jari Kunnari Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

Elisa Javarus 19.08.2014

Infrapolitiikka ja tierahoitus on tuuliajolla

Autoliitto on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksestä. On annettu ymmärtää, että nyt panostetaan tiemäärärahoihin, eikä näin kuitenkaan olisi tapahtumassa. Tuore päätös vain pienentäisi kevään kehysriihessä sovitun leikkauksen määrää. Polttoaine- ja ajoneuvoveroja ollaan jälleen nostamassa.

Elisa Javarus 12.08.2014

Julkkiskauppias Kaulasen älynväläys: Hullun Polkasu heittää uuden haasteen

Äkäslompolon julkkiskauppias Sampo Kaulanen vietti taannoin koti-iltaa tyvärensä kanssa. Mieleen muljahteli menneitä, kuten sininen hiihtopuku, jota Sampo sukkapuvuksikin tituleeraa. Hän mietti josko sille löytyisi vielä käyttöä, puku kun oli herättänyt niin suurta hilpeyttä haastehiihdossa Sami Jauhojärveä vastaan. Kauppias kolisteli kaapeilla ja lopulta sininen unelma löytyi.

05.08.2014

Ajankohtaista Lapista: Pelastautumistiloja maan alle

Rovaniemeläisen Heat-It Oy:n suurin tuote on kaivoksille ja rakennustyömaille tarkoitettu suojatila, joka turvaa elämisen edellytykset onnettomuus- ja häiriötilanteissa. Toimitusjohtaja Pekka Kilpeläisen mukaan Tekesin rahoitus on tuonut uuden tuotteen kehittämiseen vakautta ja varmuutta.

17.06.2014

Tieliikenteessä kesäkeli on vaarallisin

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen vieraili hiljattain Rovaniemellä. Hän painotti, että heidän työnsä on lähellä ihmistä. Lähellä teiden käyttäjiä, olivatpa he sitten liikenteessä moottorivoimin, pyörällä tai jalkaisin.

10.06.2014

Arktiset soturit ja Lapin luonnontuotteet

Puhdas lappilainen luonto, missä tunnetut luontaistuotteet? Rovaniemeläinen Arctic Warriors Oy haastaa luontaistuotealan ja tuo markkinoille kolme uudenlaista tuotetta, joilla on vahva tarina.

27.05.2014

Lapin leikkilähetti luotsaa Terhokerhoja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ja Suomen Punainen Ristin (SPR)Koko Suomi leikkii -hankkeen sukupolvia yhdistävät Terhokerhot käynnistyvät Lapissa kesäkuun alussa.

Elisa Javarus 20.05.2014

Vain äänestämällä voit vaikuttaa

Lappilaiset olivat viime viikonvaihteen jälkeen Suomen innokkaimpia ennakkoäänestäjiä eurovaaleissa. Nyt on viimeiset hetket päättää, kenet valtuuttaa äänellään Euroopan parlamenttiin. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 25.5. Maastamme valitaan 13 europarlamentaarikkoa seuraavaksi viisivuotiskaudeksi 2014–2019. Meillä koko maa on yhtä vaalipiiriä, kuten aikaisempinakin vuosina. Ehdokkaat ovat siis ehdolla kaikkialla Suomessa.

Elisa Javarus 13.05.2014

Talkooväki ja kaupunkilaiset kummastelevat: Rovaniemi rahastaa ilmaistapahtumilla

Rovaniemen Wanhat Markkinat vievät vieraansa 15.-17. elokuuta vuosisadan taakse. Viiden vuoden historian aikana tapahtuma on kasvattanut suosiotaan, kävijöitä kesäisin viikonlopun aikana on 30.000-40.000. Rovaniemen Wanhat Markkinat tuovat kaupunkiin aidon lappilaisen kulttuuri- ja kujeiluperinteen.

06.05.2014

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan tunnustus kolmelle lappilaisäidille

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 35 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Lappilaisista äideistä kolme saa arvokkaan tunnustuksen. Ranualainen Aune Maria Niemelä, sodankyläläinen Elma Kaarina Norberg ja savukoskelainen Riitta Helena Peltoniemi. Kunniamerkit luovutetaan äitienpäiväjuhlassa 11. toukokuuta Säätytalolla Helsingissä.