Paikallisuutisia

17.06.2014 21:08

Tieliikenteessä kesäkeli on vaarallisin

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen vieraili hiljattain Rovaniemellä. Hän painotti, että heidän työnsä on lähellä ihmistä. Lähellä teiden käyttäjiä, olivatpa he sitten liikenteessä moottorivoimin, pyörällä tai jalkaisin. Lue lisää

10.06.2014 17:00

Arktiset soturit ja Lapin luonnontuotteet

Puhdas lappilainen luonto, missä tunnetut luontaistuotteet? Rovaniemeläinen Arctic Warriors Oy haastaa luontaistuotealan ja tuo markkinoille kolme uudenlaista tuotetta, joilla on vahva tarina. Lue lisää

27.05.2014 19:33

Lapin leikkilähetti luotsaa Terhokerhoja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ja Suomen Punainen Ristin (SPR)Koko Suomi leikkii -hankkeen sukupolvia yhdistävät Terhokerhot käynnistyvät Lapissa kesäkuun alussa. Lue lisää

Elisa Javarus 20.05.2014 17:00

Vain äänestämällä voit vaikuttaa

Lappilaiset olivat viime viikonvaihteen jälkeen Suomen innokkaimpia ennakkoäänestäjiä eurovaaleissa. Nyt on viimeiset hetket päättää, kenet valtuuttaa äänellään Euroopan parlamenttiin. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 25.5. Maastamme valitaan 13 europarlamentaarikkoa seuraavaksi viisivuotiskaudeksi 2014–2019. Meillä koko maa on yhtä vaalipiiriä, kuten aikaisempinakin vuosina. Ehdokkaat ovat siis ehdolla kaikkialla Suomessa. Lue lisää

Elisa Javarus 13.05.2014

Talkooväki ja kaupunkilaiset kummastelevat: Rovaniemi rahastaa ilmaistapahtumilla

Rovaniemen Wanhat Markkinat vievät vieraansa 15.-17. elokuuta vuosisadan taakse. Viiden vuoden historian aikana tapahtuma on kasvattanut suosiotaan, kävijöitä kesäisin viikonlopun aikana on 30.000-40.000. Rovaniemen Wanhat Markkinat tuovat kaupunkiin aidon lappilaisen kulttuuri- ja kujeiluperinteen.

06.05.2014

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan tunnustus kolmelle lappilaisäidille

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 35 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Lappilaisista äideistä kolme saa arvokkaan tunnustuksen. Ranualainen Aune Maria Niemelä, sodankyläläinen Elma Kaarina Norberg ja savukoskelainen Riitta Helena Peltoniemi. Kunniamerkit luovutetaan äitienpäiväjuhlassa 11. toukokuuta Säätytalolla Helsingissä.

29.04.2014

Rovaniemeläinen digiosaaminen myy maailmalla

Rovaniemeläinen markkinointiviestintätoimisto Focus Flow Oy on viimeisen vuoden aikana onnistunut kasvattamaan merkittävästi kansainvälistä kilpailukykyään. Se on myynyt koodaamiansa ohjelmointipalveluja Australiaan ja muualle Eurooppaan. Viimeisimpänä digiprojektinaan rovaniemeläiset ovat tehneet mobiiliapplikaation monikansalliselle pörssiyhtiölle Saksaan.

15.04.2014

Mauri Miettunen innostuu improvisoinnista

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2014 Rovaniemen seurakunnan johtavan kanttorin, MJ, d.m. Mauri Miettusen. Miettunen vastaanotti palkintonsa Kirkon akateemiset AKI ry:n valtuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla.

15.04.2014

Irja Manninen on Vuoden lastenhoitaja 2014

Rovaniemeläinen Irja Manninen on Vuoden lastenhoitaja 2014. Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry luovutti Vuoden lastenhoitaja -palkinnon Lapsimessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta.

Riitta Kemppainen-Koivisto 08.04.2014

Maalla on turvallista asua, mutta entä jos jotain sattuu?

Valtiovalta toivoo, että kenellekään ei sattuisi mitään pahaa, vaikka poliisi, palokunta tai rajavartija ei olekaan näköpiirissä. Nyt kansalainen tuntee pelkoa, vaikka siihen ei ole mitään syytä. Apu on lähellä, vaikka hätäkeskus on kaukana.

01.04.2014

Uudistustyöt käyntiin Ivalon lentoasemalla

Finavia panostaa Lapin matkailuun, uudistustyöt käynnistyvät Ivalossa touko-kesäkuussa. Lentoaseman terminaalirakennusta peruskorjataan ja laajennetaan 13,5 miljoonaa eurolla. Myös lentokentän liikennealueet uudistetaan. Investointi toteutetaan vuosina 2014 ja 2015. Tämänhetkisen arvion mukaan terminaalin laajennusosa on valmis keväällä 2015. Käyttöönottotarkastus tehdään koko peruskorjausurakan jälkeen marraskuussa 2015.

18.03.2014

Georgialainen supermies on Talviuinnin MM-kisan ennakkosuosikki

Yksi Rovaniemen kevättapahtumien kohokohdista koetaan tällä viikolla, kun Talviuinnin MM-kisat kauhotaan Kemijoen rannalla torstaista sunnuntaihin 20.–23. maaliskuuta.

11.03.2014

Rovaniemellä muistellaan kelkkailijoiden karvalakkilähetystöä

Moottorikelkkailijoiden karvalakkilähetystö Rovaniemeltä Helsinkiin 30 vuotta sitten. Rovaniemellä Joulupukin kelkkatalossa vietetään 14. maaliskuuta juhlaa, jossa muistellaan tuhannen kilometrin kelkkasafaria tasan 30 vuoden takaa. Yksitoista moottorikelkkaa vei ympäristöministeri Matti Ahteelle Helsinkiin adressia, jossa vaadittiin moottorikelkkailulle selkeitä pelisääntöjä sekä lainsäädäntöä myös vapaa-ajan kelkkailulle.

25.02.2014

Valokuituverkkoja pukkaa vauhdilla Lappiin

Tulevan kesän aikana rakennetaan valokuitua eri puolille Lappia yli kaksituhatta kilometriä. Kuitua ryhdytään auraamaan maahan heti roudan sulettua.

18.02.2014

Vauhti ja kokemattomuus ovat vaarallinen yhdistelmä rinteessä

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset rinnepäivystäjät auttavat tänäkin talvena laskettelijoita ja lautailijoita. Rinnepäivystäjien merkitys korostuu entisestään talvilomaviikoilla hiihtokeskuksissa.

11.02.2014

Joulupukin kelkkatalo vihittiin Rovaniemellä

Joulupukin Pajakylään sijoittuvan Santa’s House of Snowmobiles -näyttelyn avajaisia vietettiin 7. helmikuuta.

Riitta Kemppainen-Koivisto 28.01.2014

Lapin kunnissa kuullaan nuoria

Nuorten ääni Lapissa kuuluu kovin eri tavoin riippuen siitä, missä kunnassa nuori asuu. Nuorisoneuvostot ovat yksi tapa saada kuntavaltuutetut huomioimaan nuorten toiveita. Tie päättäjien pakeille on joko suora tai mutkainen riippuen siitä, miten nuoria on osattu aktivoida. Lapin nuorisofoorumi kokosi 9 kunnan nuoret Inarin Sajokseen viime viikonloppuna vertailemaan kokemuksia vaikuttamistyöstä.

Riitta Kemppainen-Koivisto 21.01.2014

Maakuntaohjelmasta Lappi – sopimus

Tämä kevät on aikaa, jolloin maakunnassa rakennetaan yhteistä ymmärrystä siitä, millainen Lappi on vuonna 2040.

14.01.2014

Lapissa toiseksi eniten lasten perhesijoituksia

Huostaan otetut lapset ovat eriarvoisessa asemassa eri puolilla Suomea, kun tarkastellaan lasten mahdollisuuksia tulla sijoitetuksi perhehoitoon.

Riitta Kemppainen-Koivisto 18.12.2013

Yhteisöasuminen vanhuuden turvana kiinnostaa

Rovaniemelle 10 vuotta sitten perustettu Vertaiskotiyhdistys 50 Plus aktivoi joukkoonsa väkeä, joita kiinnostaa asua yhteisöllisesti.

Riitta Kemppainen-Koivisto 10.12.2013

Sydämet lämpöisenä Rovaniemen kaupunginvaltuustossa

Kotouttaminen on sitä, että eri syistä ulkomailta muuttaneet ihmiset löytävät muuton alkuvaiheessa tarpeellista tietoa asumisesta, kouluista, työpaikoista ja päivähoidosta. Kotoutuminen pääsee vauhtiin, kun ihminen tutustuu paikallisiin ihmisiin ja pohjoiseen elämän menoon. Ja sitten pitää oppia suomen kieltä. Jotta tämä kaikki onnistuisi, hyväksyttiin Rovaniemellä maanantaina kotouttamisohjelma. Siinä on kirjattu perustietojen lisäksi liki 90 toimenpidettä, joilla edistetään uusien tulijoiden kiinnittymistä kaupunkiin.

03.12.2013

Lapissa kehitetty yhteistyömalli palkittiin Euroopan parhaana

Suomen pohjoisissa kunnissa luotu yhteistyömalli Arjen turvaa kunnissa valittiin parhaimmaksi Euroopan julkishallinnon instituutin EIPA:n suuressa hankekilpailussa. Kilpailussa haettiin luovia ratkaisuja Euroopan taloudellisen kriisin taltuttamiseksi. Palkinnon vastaanotti Maastrichtissa yhdeksän henkinen lappilaisdelegaatio.

Riitta Kemppainen-Koivisto 26.11.2013

Rovaniemeltä kaikki hirsitalot vientiin

Hirsitaloja maailmalle vievä Rovaniemen Hirsitalot Oy on kasvanut vauhdilla. Toimitusjohtaja Timo Kähkösen johdolla vuodesta 2006 toiminut vientiyritys ei ehkä ole tuttu yritys paikallisille omaa mökkiä tai huvilaa suunnitteleville, sillä Kärkkäinen myy vain ulkomaille. Kauppaa tehdään Venäjälle, Kiinaan, Japaniin ja Eurooppaan.