Paikallisuutisia

15.04.2014 17:00

Mauri Miettunen innostuu improvisoinnista

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2014 Rovaniemen seurakunnan johtavan kanttorin, MJ, d.m. Mauri Miettusen. Miettunen vastaanotti palkintonsa Kirkon akateemiset AKI ry:n valtuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla. Lue lisää

15.04.2014 17:00

Irja Manninen on Vuoden lastenhoitaja 2014

Rovaniemeläinen Irja Manninen on Vuoden lastenhoitaja 2014. Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry luovutti Vuoden lastenhoitaja -palkinnon Lapsimessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta. Lue lisää

Riitta Kemppainen-Koivisto 8.04.2014 17:00

Maalla on turvallista asua, mutta entä jos jotain sattuu?

Valtiovalta toivoo, että kenellekään ei sattuisi mitään pahaa, vaikka poliisi, palokunta tai rajavartija ei olekaan näköpiirissä. Nyt kansalainen tuntee pelkoa, vaikka siihen ei ole mitään syytä. Apu on lähellä, vaikka hätäkeskus on kaukana. Lue lisää

1.04.2014 17:00

Uudistustyöt käyntiin Ivalon lentoasemalla

Finavia panostaa Lapin matkailuun, uudistustyöt käynnistyvät Ivalossa touko-kesäkuussa. Lentoaseman terminaalirakennusta peruskorjataan ja laajennetaan 13,5 miljoonaa eurolla. Myös lentokentän liikennealueet uudistetaan. Investointi toteutetaan vuosina 2014 ja 2015. Tämänhetkisen arvion mukaan terminaalin laajennusosa on valmis keväällä 2015. Käyttöönottotarkastus tehdään koko peruskorjausurakan jälkeen marraskuussa 2015. Lue lisää

18.03.2014

Georgialainen supermies on Talviuinnin MM-kisan ennakkosuosikki

Yksi Rovaniemen kevättapahtumien kohokohdista koetaan tällä viikolla, kun Talviuinnin MM-kisat kauhotaan Kemijoen rannalla torstaista sunnuntaihin 20.–23. maaliskuuta.

11.03.2014

Rovaniemellä muistellaan kelkkailijoiden karvalakkilähetystöä

Moottorikelkkailijoiden karvalakkilähetystö Rovaniemeltä Helsinkiin 30 vuotta sitten. Rovaniemellä Joulupukin kelkkatalossa vietetään 14. maaliskuuta juhlaa, jossa muistellaan tuhannen kilometrin kelkkasafaria tasan 30 vuoden takaa. Yksitoista moottorikelkkaa vei ympäristöministeri Matti Ahteelle Helsinkiin adressia, jossa vaadittiin moottorikelkkailulle selkeitä pelisääntöjä sekä lainsäädäntöä myös vapaa-ajan kelkkailulle.

25.02.2014

Valokuituverkkoja pukkaa vauhdilla Lappiin

Tulevan kesän aikana rakennetaan valokuitua eri puolille Lappia yli kaksituhatta kilometriä. Kuitua ryhdytään auraamaan maahan heti roudan sulettua.

18.02.2014

Vauhti ja kokemattomuus ovat vaarallinen yhdistelmä rinteessä

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset rinnepäivystäjät auttavat tänäkin talvena laskettelijoita ja lautailijoita. Rinnepäivystäjien merkitys korostuu entisestään talvilomaviikoilla hiihtokeskuksissa.

11.02.2014

Joulupukin kelkkatalo vihittiin Rovaniemellä

Joulupukin Pajakylään sijoittuvan Santa’s House of Snowmobiles -näyttelyn avajaisia vietettiin 7. helmikuuta.

Riitta Kemppainen-Koivisto 28.01.2014

Lapin kunnissa kuullaan nuoria

Nuorten ääni Lapissa kuuluu kovin eri tavoin riippuen siitä, missä kunnassa nuori asuu. Nuorisoneuvostot ovat yksi tapa saada kuntavaltuutetut huomioimaan nuorten toiveita. Tie päättäjien pakeille on joko suora tai mutkainen riippuen siitä, miten nuoria on osattu aktivoida. Lapin nuorisofoorumi kokosi 9 kunnan nuoret Inarin Sajokseen viime viikonloppuna vertailemaan kokemuksia vaikuttamistyöstä.

Riitta Kemppainen-Koivisto 21.01.2014

Maakuntaohjelmasta Lappi – sopimus

Tämä kevät on aikaa, jolloin maakunnassa rakennetaan yhteistä ymmärrystä siitä, millainen Lappi on vuonna 2040.

14.01.2014

Lapissa toiseksi eniten lasten perhesijoituksia

Huostaan otetut lapset ovat eriarvoisessa asemassa eri puolilla Suomea, kun tarkastellaan lasten mahdollisuuksia tulla sijoitetuksi perhehoitoon.

Riitta Kemppainen-Koivisto 18.12.2013

Yhteisöasuminen vanhuuden turvana kiinnostaa

Rovaniemelle 10 vuotta sitten perustettu Vertaiskotiyhdistys 50 Plus aktivoi joukkoonsa väkeä, joita kiinnostaa asua yhteisöllisesti.

Riitta Kemppainen-Koivisto 10.12.2013

Sydämet lämpöisenä Rovaniemen kaupunginvaltuustossa

Kotouttaminen on sitä, että eri syistä ulkomailta muuttaneet ihmiset löytävät muuton alkuvaiheessa tarpeellista tietoa asumisesta, kouluista, työpaikoista ja päivähoidosta. Kotoutuminen pääsee vauhtiin, kun ihminen tutustuu paikallisiin ihmisiin ja pohjoiseen elämän menoon. Ja sitten pitää oppia suomen kieltä. Jotta tämä kaikki onnistuisi, hyväksyttiin Rovaniemellä maanantaina kotouttamisohjelma. Siinä on kirjattu perustietojen lisäksi liki 90 toimenpidettä, joilla edistetään uusien tulijoiden kiinnittymistä kaupunkiin.

03.12.2013

Lapissa kehitetty yhteistyömalli palkittiin Euroopan parhaana

Suomen pohjoisissa kunnissa luotu yhteistyömalli Arjen turvaa kunnissa valittiin parhaimmaksi Euroopan julkishallinnon instituutin EIPA:n suuressa hankekilpailussa. Kilpailussa haettiin luovia ratkaisuja Euroopan taloudellisen kriisin taltuttamiseksi. Palkinnon vastaanotti Maastrichtissa yhdeksän henkinen lappilaisdelegaatio.

Riitta Kemppainen-Koivisto 26.11.2013

Rovaniemeltä kaikki hirsitalot vientiin

Hirsitaloja maailmalle vievä Rovaniemen Hirsitalot Oy on kasvanut vauhdilla. Toimitusjohtaja Timo Kähkösen johdolla vuodesta 2006 toiminut vientiyritys ei ehkä ole tuttu yritys paikallisille omaa mökkiä tai huvilaa suunnitteleville, sillä Kärkkäinen myy vain ulkomaille. Kauppaa tehdään Venäjälle, Kiinaan, Japaniin ja Eurooppaan.

Riitta Kemppainen-Koivisto 22.11.2013

Rovaniemi tosissaan brändinsä kanssa

Riitta Kemppainen-Koivisto 29.10.2013

Lunta kaikkialla, Levikausi alkaa

Hullu Poro Levillä alkaa olla talvihulinassa jo nyt. Lunta on kaikkialla, hiihtäjiä liikkuu laduilla, rinteet ovat laskettelukunnossa ja talvivalot on viritelty kujille ja rakennuksiin.

22.10.2013

Kierinki on vuoden kylä

Sodankylän Kierinki on vuoden 2013 Lappilaisen kylä.

Riitta Kemppainen-Koivisto 08.10.2013

Lapissa odotellaan jo pakkasia

Viime aikoina syksy on ollut odotettu vuodenaika Lapissa. Tunturikeskukset kisaavat, kuka pääsee aloittamaan hiihtokauden ensimmäisenä, paljon ennen talven tuloa. Näin kaikki sivakoijat, pertsamiehet ja luistelutyylin naiset pääsevät suhimaan lyhyttä, mutta raskasta lenkkiä varastolumella jo lokakuussa. Varastolumen ladut houkuttelevat pohjoiseen etenkin kilpahiihtäjiä. Varhaisin aloittaja on Saariselkä, joka avaa kauden huomenna.

01.10.2013

Euroopan Metsäviikko 2013 kääntää katseet Rovaniemelle

Rovaniemi on saanut järjestettäväkseen Euroopan Metsäviikon, joka edellisen kerran pidettiin Roomassa. Rovaniemellä kokoontuvat 9.-13. joulukuuta koko pohjoisen pallonpuoliskon metsälliset organisaatiot ja metsätalouden ja -teollisuuden vaikuttajat. Kaine kansan tapahtumaviikon keskipisteinä ovat tiedekeskus Pilke ja Lordin aukio.